27 Mayıs 2015 Çarşamba

JEAN RENO



Juan Moreno y Herrera-Jiménez, tanınan ismiyle Jean Reno Fransız aktör. Fransız, İngiliz, Japon, İspanyol ve İtalyan filmlerinde rol almasının yanında Kızıl Nehirler, Da Vinci Şifresi, Godzilla, Görevimiz Tehlike, Ronin, Les Visiteurs, Büyük Mavi Derinlik ve Sevginin Gücü gibi başarılı yapımlarda oynamıştır. .Fransa'da oyunculuk işleri almaya başladıktan sonra ismini Jean olarak değiştirip soyadını da Reno olarak kısalttı. Romantik komedi ve aksiyon filmlerinde oynadı. Le Dernier Combat (1985) gibi ilk Luc Besson filmlerinde oynayarak Fransa'da sinema kariyerine adım attı. İkili daha sonra Besson'un yazdığı, yönettiği ya da yapımcılığını yaptığı filmlerle işbirliklerine devam etti. Birlikte yaptıkları filmler içerisinde ticari ve eleştirel anlamda en başarılıları Nikita (1990) ile İngilizce Büyük Mavi Derinlik (1988) ve Sevginin Gücü (1994) oldu. Reno ayrıca Aslan Kral'da aslen James Earl Jones'un seslendirdiği Mufasa karakterinin Fransızca dublajını yaptı.
Fransız Öpücüğü (1995), Görevimiz: Tehlike(1996), Ronin (1998) ve Godzilla (1998) gibi başarılı Amerikan filmlerinde oynadı. Matrix'teki Ajan Smith rolünü geri çevirdi. Ayrıca Les Visiteurs (1993); Kızıl Nehirler (2000) ve Décalage Horaire gibi Fransa'da gişe yapmış yapımlarda da yer aldı.
2006'da Steve Martin'le birlikte Pembe Panter ve onun 2009'daki devam filminde önemli bir rolde oynadı. Ron Howard filmi Da Vinci Şifresi'nde polis müfettişi Bezu Fache'ı oynadı.
Popüler PlayStation 2 oyunu Onimusha serisinin üçüncü bölümünde yer aldı. Görünüşü başkarakter Jacques Blanc için kullanılırken karakterin Fransızca diyaloglarını da seslendirdi. Sevginin Gücü filmiyle oyuncu herkes tarafından tanındı. Başrollerini Siyah Kuğu filmiyle En İyi Kadın oyuncu ödülünü kazanan Natalie Portman ile oynadı. Natalie Portman filmde küçük yaşına rağmen başarılı bir oyunculuk sergiledi.İzlenmesi gereken filmlerden biri. Jean Reno, birçok farklı yapımda yer aldı. Farklı ülkelerin filmlerinde oynadı. Sadece Fransız filmlerinde rol almadı. Size tavsiye edeceğim diğer bir filmi, kitaptan sinemaya uyarlanan Kızıl Nehirler filmi..

0 yorum:

Yorum Gönder